Πρόσφατα Νέα

Θεσσαλονίκη: "Γεύσεις από την Ανατολή ως τη Δύση" 1ο Συνεδρίου Γαστρονομίας με συντονιστή τον chef Βαγγέλη Δρίσκα- μια πρωτοβουλία των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, ξενοδοχείο «Makedonia Palace»

Το συνέδριο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση επαγγελματιών και σπουδαστών του επισιτιστικού τομέα, καθώς περισσότεροι απο 1100 σύνεδροι παρακολούθησαν τις εργασίες του. Μεταξύ αυτών και σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Μαγειρικής του ΟΤΕΚ, καθώς και Δημοσίων ΙΕΚ από τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, τις Σέρρες και την Αριδαία. 

Την θεματική της ποντιακής κουζίνας επιμελήθηκε το Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα. Για την ποντιακή διατροφή μίλησε ο καθηγητής Βιολογίας στο ΑΠΘ Θωμάς Σαββίδης, ενώ την παρουσίαση και γευσιγνωσία της ποντιακής κουζίνας επιμελήθηκεη Ελένη Βασιλειάδου από την βιοτεχνία "Βερμίου Γης". 

Το Συνέδριο μεταδόθηκε και με live streaming, το οποίο παρακολούθησαν 6.000 άνθρωποι.

"Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις Άνοιξη 2015",

Απρίλιος 2015

 

Στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κοζάνης στο φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις Άνοιξη 2015", ο ταλαντούχος chef Μιχάλης Καλαβρινός απογείωσε τα προϊόντα της Κοζάνης.
Εβρεστόν "Βερμίου Γης" με πικάντικες μελιτζάνες και τουλουμίσιο τυρί Κοζάνης, 

Eπιχειρηματική αποστολή του ΕΒΕ Κοζάνης στα Τίρανα της Αλβανίας και την έκθεση «HORECA 2015» 

Posted by Kozan on 27 March 2015

 

Στην «Έκθεση Εξοπλισμού Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφέ HORECA 2015», που διεξάγεται στα Τίρανα από 27 έως 29 Μαρτίου 2015, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο «TiranaExpoCenter», συμμετέχουν επιχειρηματίες της Κοζάνης σε μια «αποστολή» του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του ΥΠΕΞ.  Συμμετοχή των προϊόντων "Βερμίου Γής"

LocFood: Συμπόσιο επιχειρηματικότητας

Δεκέμβριος 2014

 

To Σάββατο 13/12/2014 στον Άγιο Παντελεήμονα πραγματοποιήθηκε το Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας για τα τοπικά τρόφιμα και ποτά. Μια επιτυχημένη Ημερίδα Επιχειρηματικότητας και Γευσιγνωσίας , Επικοινωνίας, Έρευνας, Εξωστρέφειας, Εξαγωγές, Εμπόριο, Ελλάδα & Ευρωπαϊκή Ένωση, Επιχειρηματικός συνεργατισμός, Έξυπνη Εξειδίκευση αλλά και Έμπνευση, Επινόηση & Ευρηματικότητα στην παραγωγή, προώθηση, διάθεση των τοπικών τροφίμων και ποτών στη Δυτική Μακεδονία. Μεταξύ των ομιλητών και η κ. Βασιλειάδου - Κυριακίδου Ελένη με τα γνωστά και αγαπημένα ποντιακά προϊόντα "Βερμίου Γης".